Skip to main content

Pohjoismaisten
karjanomistajien omistama

VikingGeneticsin omistajat – karjanomistajat Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa – ovat tärkeässä roolissa jalostustavoitettamme luotaessa. Tavoite määritetään yhdessä jalostus- ja tutkimusosastojemme kanssa.

VikingDanmark, Växa Sverige ja Faba, eli noin 20 000 viljelijäjäsentä, omistavat VikingGeneticsin. Pohjoismaisten viljelijöiden menestyksen salaisuutena ovat vahvat perinteet rekisteröidä lehmien kaikki tulokset ja elämäntapahtumat, myös terveysominaisuuksista. Näin on tehty jo 80-luvulta lähtien. Missään muualla maailmassa ei ole tätä perinnettä ja siksi pohjoismainen terveysprofiili on ainutlaatuinen.

Faba

Faba osuuskunta on valtakunnallinen palveluyritys, jonka palveluiden ja tuotteiden avulla karjan tuottavuus paranee. Palveluvalikoima kattaa karjan lisääntymisen, jalostamisen ja terveyden parantamisen sekä näitä tukevan tarvike- ja eläinkaupan.

Faba osk toimii tiiviissä yhteistyössä pohjoismaisen siementuotantoyhtiö VikingGeneticsin, jalostusarvosteluyhdistys NAV:n sekä ProAgrian ja maatalousalan ohjelmisto- ja ratkaisutoimittajan Mtech Digital Solutions Oy:n kanssa.

Lue lisää Fabasta

VikingDanmark

VikingDanmark on tanskalaisten karjanomistajien osuuskunta. Tärkein tavoitteemme on auttaa karjatilallisia optimoimaan tuotantonsa ja tekemään taloudellista tulosta. 

Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on toimittaa tiloille siementä taloudellisesti parhaista sonneista. Tarjoamme kansallisesti keinosiemennys- ja jalostuspalveluita. Tämä takaa karjanomistajille terveet lehmät ja maksimaalisen tuoton. 

Lue lisää VikingDanmarkista

Växa

Växa Sverige on Ruotsin suurin kotieläinosuuskunta. Pyrimme kestävään, kannattavaan ja kilpailukykyiseen maataloustuotantoon. Neuvomme ja palvelumme avulla maatilasi kehittyy.

Växa Sverigen omistaa 6382 jäsentä, jotka ovat myös asiakkaita. Växan hallinnossa on 242 viljelijäedustajaa. Olemme maan suurin kotieläinosuuskunta, tuotosseurannassa on 207 379 lypsylehmää.

Olemme nykyaikainen valtakunnallinen konsultointi- ja palveluyritys ja toimimme pääasiassa maito- ja lihayrittäjien kanssa, mutta monet palvelumme soveltuvat myös muille liike-elämän suuntautuneille maatalousyrityksille. Toimimme Pohjois-Ruotsista länteen Hallandiin, Smålantiin ja Blekingeen etelässä sekä Öölantiin ja Gotlantiin idässä.

Lue lisää Växasta