Suuressa karjassa lehmiä johdetaan ryhmänä, ei yksilöinä. "Laitamme suurimman painoarvon tyttärien hedelmällisyydelle valitessamme sonneja. Lehmä voi olla vaikka kuinka hyvä muuten, mutta jos lehmä ei tiinehdy, niin muut ominaisuudet menettävät arvonsa", Marie kertoo.
Poikimaväli on 12 kk ja useamman annoksen käyttö yhtä hedelmöitystä kohden on sopivaa, jos se on tarpeellista. "Yhden lisäannoksen kustannus on minimaalinen verrattuna pitkittyneeseen tiinehtymiseen. Tästä syystä emme seuraa käytettyjen siemenannosten määrää per tiinehtyminen, vaan meille tärkeä seuranta-arvo on poikimaväli. Aloitamme hedelmöityksen heti kun se on mahdollista poikimisen jälkeen. Haluamme lehmämme mahdollisimman pian aina uudestaan tiineeksi", selittää Henrik.
Heille on tärkeää, että lehmät eivät ole liian suuria kooltaan. "Suuret lehmät eivät tunnu kestävän pitkään. Haluamme karjamme olevan mahdollisimman tasakokoinen, joten valitsemme isompia VikingRed-sonneja ja pienempikokoisia Holstein-sonneja", Henrik avaa heidän jalostusperiaatteitaan. VäxaSverigen jalostusneuvoja Eva Hultman on juuri tutustuttanut heidät uuteen tietokonepohjaiseen siitosohjelmaan ja Marie on erittäin tyytyväinen siihen.
Koska tuotanto on luomutuotantoa, lehmien tulee laiduntaa vuodesta kolme kuukautta ja lisäksi päästä jaloittelemaan ulkona kaksi kuukautta vuodesta. Tämä asettaa lehmien jalkojen sekä sorkkien rakenteen ja terveyden tärkeään asemaan, sillä lehmät joutuvat kävelemään paljon. Myös laidunten, ja reittien laidunten ja navetan välillä, on oltava hyvässä kunnossa.