testaa parhaat - huuhtele huiput

Genomitestillä määritetään eläimen jalostusarvo DNA:n avulla. Voit valita varmemmin oikeat naaraat jatkamaan sukua ja mahdollisesti huuhdella niistä alkioita. Jalostusarvojen arvosteluvarmuudet paranevat etenkin alhaisen periytymisasteen ominaisuuksissa, joten lehmillä voidaan luotettavammin tehdä valintaa esimerkiksi terveys- ja hedelmällisyysominaisuuksissa.

Käytä genomitestiä yhdessä X-Vik-siemenen kanssa parhaille hiehoillesi. Tällä takaat parhaan jalostuksellisen edistymisen karjassasi. Heikompitasoisille eläimille kannattaa käyttää tavallista tai liharotusiementä. 


Kuinka tilaan?

Voit tilata genomitestin helposti Minun Maatilani - palvelun kautta. Lue lisää Faban kotisivuilta

Genomitestin hinnat:
                     
Genomitesti verinäytteestä (TEGO)         29,10 EUR    
Genomitesti DNA-korvamerkistä             27,10 EUR    
Genomitesti karvanäytteestä              29,10 EUR
                                                                                                Hintoihin lisätään alv 24%.
 
Genomitesti laskutetaan, kun näyte on lähetetty analysoitavaksi. Huomioithan, että määrityksen hinta on € / määritetty näyte. 
Huom! Tilausta ei tarvitse tehdä, jos eläin kuuluu LD-projektiin tai jos VikingGenetics on ilmoittanut kustantavansa eläimen genomitestin.

MISTÄ SAAN TULOKSET?

Naaraiden genomiarvojen laskennasta vastaa NAV. Arvosteluvarmuus on sama kuin genomitestatuilla sonneilla. Eläimesi genomijalostusarvot (G) voit käydä katsomassa tulosten julkaisun jälkeen Faban verkkopalvelusta.