Marraskuun arvostelut – VikingHolstein ja VikingRed 

VikingHolstein


Uusia holstein-sonneja nousi esille runsaasti. Kärjessä on nyt kestävä pitoisuus- ja utareterveyssonni VH Burst (VH Badger x VH Oggy), gNTM +38. Sen perässä samoilla pisteillä on Saksassa majaileva VH Baboon (Benz x Barcley), mutta tämä aloittelee vasta siementuotannossa. 

Seuraava 38 pisteen sonni on Janne Näsin karjassa syntynyt VH Brooklyn (VH ByNalle x Silver). Kaikilta ominaisuuksiltaan hieno pitoisuussonni. Iältään se on vielä nuori, joten myyntiin se tulee myöhemmin. VH Growny (VH Goleen x Rodgers), gNTM +38, kuuluu vielä tähän tasaiseen kärkijoukkoon. 
VH Growny
VH Harry P (Hotspot x Jetset) ja VH Beasley (VH Badger x VH Highway) ovat nuoria 37 pisteen poikia. Niiden tuloa saadaan vielä odotella.

VH Burzaco (VH Bahrain x Checkers) ja VH Barwish (VH Baramas x VH Plato) ovat seuraavia listalla. Ne ovat jo myös verkkokaupassa. Samoilla 36 pisteen arvostelulla ovat VH Bogdon (VH Bradock x VH Cosmo) ja VH Belland (VH Baylor x VH Bernell). Nämä kaksi saavat vielä odottaa myyntiintuloa. Kärjessä on hienosti paljon uutuuksia, mutta tututkin sonnit säilyttivät arvonsa.
VH Burzaco
Suomalaisten menestystä
Suomessa syntyneitä sonneja löytyy myös upeasti. Edellä mainitun VH Brooklynin lisäksi uusia suomalaisia edustavat VH Goal (VH Gambler x VH Bolus), VH Vincere (VH Volcano x VH Bolus) sekä jo nyt Faban verkkokaupasta löytyvät VH Boytoy (VH Baylor x Rodgers), VH Bohemy (VH Burash x VH Scout) ja VH Nautica (VH Nordman x VH Lemek).
 
VH Lol, VH Bullboy, VH GoldEye ja VH Lumber ovat tuttuja jo syyskauden isälistalta.
VH Lol
Nupoja riittää
Nupojen sonnien valikoima laajenee ja taso paranee. Niistä kärkisijoilla ovat
VH Laval P (Louxor x Powerball), VH Markos P (VH Monty P x Abel), VH Monty P (Milford x Balisto), VH Slatt P (Sound System x Powerball), VH Drone P (Danner x Kobra), VH Molde P (Mission RC P x Reflector) ja VH Grass P (Guarantee x Powerball).

Hyvin menestyneitä homotsygootteja ovat VH Mile PP (VH Monty P x Powerball) ja VH Mix PP RC (Mission R CP x Powerball). Joukossa on myös mukavasti eri sukulinjoja. 
VH Markos P

VikingRed

 
VR Viljarin poikien menestys jatkuu, ja nyt myös kaksi VR Fabun poikaa on noussut kärkikahinoihin. VR Vimo (VR Viljar x Rockstar) ja VR Fortess (VR Fabu x VR Thiago) jakavat piikkipaikan gNTM-arvolla +34. VR Fortess täyttää joulukuussa vuoden, joten sitä saadaan vielä odottaa. Sen emänisä VR Thiago (VR Tuomi x Haslev), NTM +33, löytyy kolmannelta sijalta. 
VR Vimo
VR Foredal (VR Fabu x VR Hattrick), gNTM +33, on neljännellä sijalla. Tämä kestävyys- ja terveyssonni aloittelee vasta siementuotannossa. Sitä seuraavat tutut VR Wild (VR Wookie x VR Crone) ja VR Viljar (VR Vimur x VR Niki). Kolmas 32 pisteen sonni on uusi nimi, VR Heeman (VR Hashtag x VR Fonseca). Se täyttää vasta vuoden, joten käyttöön menee vielä aikaa.
VR Wild
VR Viljarin menestys jatkuu upealla VR Variolla (VR Viljar x VR Faber), gNTM +32, VR Violinilla (VR Viljar x VR Faabeli), gNTM +30, ja VR Venomilla (VR Viljar x VR Feton), gNTM +27. Nykyiset listasonnit menestyivät kaikkiaan varsin hyvin, mutta haastajia riittää. Näistä monet löytyvät jo verkkokaupasta. 
VR Venom

Viimeisimmät uutiset

Marraskuun arvostelut – VikingHolstein ja VikingRed 
Read more
07.11.2019
Henrik Biilmann VikingGeneticsin uudeksi toimitusjohtajaksi
Read more
22.10.2019
Vahva luotto VikingGeneticsin eläinainekseen
Read more
03.09.2019
Elokuun arvostelut 
Read more
15.08.2019
Tärkeä tiedote - aiheettomia sähköposteja lähtenyt asiakkaille
Read more
07.06.2019
Nupot sonnit nostavat suosiotaan
Read more
07.06.2019
VikingGenetics hakee uutta toimitusjohtajaa
Read more
21.05.2019
Toukokuun arvostelut 
Read more
08.05.2019