Toukokuun arvostelut

Toukokuun VikingRed-arvostelun kärjessä on pääosin tuttuja nimiä. Uusia nuoria nousee esille, mutta kirkkainta kärkeä ne eivät nyt haasta. VikingJersey-kärki on myös tuttujen hallussa. Holstein-listalla sen sijaan uutuudet ja tutut sonnit käyvät tasaista kisaa.

Valtaosa VikingRed- ja VikingJersey-sonnien parhaimmistosta on nyt saatavana verkkokaupasta ja käyttölistaltakin löytyvät lähes kaikki kärkisonnit. Eikä holsteinien tilanne tästä juuri poikkea. Valikoimaa on.

Faban uusi käyttölista astuu voimaan 1.6.2019 ja uusia sonneja tulee verkkokauppaan sitä mukaan, kun niiden siementuotanto pääsee vauhtiin.

VikingRed


Jälkeläisarvosteltu VR Thiago, NTM +37, on kärjessä kolmen indeksipisteen kaulalla. Sitten onkin tuttuja genomisonneja, kuten VR Vimo, gNTM +34, VR Wild, gNTM +33, ja VR Vilperi, gNTM +33. Sitten väliin kiilaa jälkeläisarvosteltu VR Findus, NTM +32. Tästä jatketaan kolmen tutun, gNTM +30 -pisteen, sonnin koplalla: VR Fanof P, VR Azer ja VR Fitbit P.

Vasta näiden jälkeen päästään uusiin nimiin. Näistä paras on Aimo ja Pasi Heikkilän kasvattama VR Usva (VR Utu x VR Fonda), gNTM +30. Tämä hienorakenteinen tuotossonni tulee sonninisäkäyttöön lähiaikoina. Muista uutuuksista valtaosa on vielä hyvin nuoria, joten ne tulevat Faban verkkokauppaan kesän ja alkusyksyn aikana.
VR Thiago

VikingHolstein

Holstein-listalla taistelu nuorimpien ja vanhemman polven välillä on kovempi. Kärkisijaa pitää VH Growny (VH Goleen x Rodgers), gNTM +41. Sen menestyksen avaimet ovat kova tuotos, hurjat pitoisuudet, loistava hedelmällisyys ja huipputerveys. Kestävyyttä on 122 pisteen edestä. Varmaan sopusuhtaisella koolla, 99, on myös ansionsa kestävyydessä. Sonni tulee isäkäyttöön.
 
Seuraava sonni on jo verkkokaupasta löytyvä VH Crown (Charley x Silver), gNTM +38. Kova tuotos syntyy nyt maitokiloista. Hedelmällisyys ja terveys ovat priimaa, joten kestävyyskin on huippua! Rakenne on hieno, eikä kokoakaan, 107, ole vielä liikaa.
 
VH Growny ja VH Crown voivat mennä nimiensä puolesta sekaisin, mutta priimasta on kuitenkin koko ajan puhe.
 
VH Gaga (VH Gavin x D Limbo) haastaa nuorempansa tekemällä hurjan nousun ja on nyt gNTM +37. Gagalla on 31 tytärtä tuotannossa, mutta arvostelu on vielä suurelta osin genominen. Gagan tyttäret ovat melkoisia tuotostykkejä ja utare on robotille sopiva.
 
Listasonneista parhaiten menestyvät VH Don Red, gNTM +37, ja VH Ramsey, gNTM +37. Näiden perässä tulee verkkokaupasta tuttuja sonneja ja paljon uutuuksia. Mukana muun muassa Yhdysvalloissa asustava nuori VH Hayward (Humblenkind x Bandares), gNTM +37.
VH Crown

VikingJersey


Jerseyn ykkönen on käyttölistalta tuttu VJ Higher (VJ Hjorri x VJ Huzar), gNTM +29. Lista jatkuu myös tutuilla nimillä: VH Hodja, VJ Gutz, VH Giant ja VJ Dandi. Näiden jälkeen löytyy ensimmäinen uutuus, VJ Sort (VJ Samson x VJ Hjort), gNTM +26. VJ Sort on vielä hyvin nuori, joten sen käyttö alkanee vasta syksyllä.
VJ Higher

Viimeisimmät uutiset

VikingGenetics hakee uutta toimitusjohtajaa
Read more
21.05.2019
Toukokuun arvostelut 
Read more
08.05.2019
Kestävää genetiikkaa Pohjolasta
Read more
22.03.2019
Nalle-tähtiä 
Read more
15.03.2019
Helmikuun arvostelut 
Read more
08.02.2019
Ayrshiret ja holsteinit kilpasilla
Read more
04.02.2019
Genomitesti paljastaa geenivirheet
Read more
21.01.2019
Eläintenhoitaja Hollolaan
Read more
09.01.2019