Helmikuun arvostelut 

Helmikuun arvostelu on VR Viljarin poikien voimannäyte. Kymmenen parhaan sonnin joukossa niitä on peräti neljä. VikingHolstein-arvostelu poiki upeaa jälkeä. Joukosta löytyy uutuuksia, huipputason nupoja ja eri sukulinjojen edustajia.

Faban uusi käyttölista tulee voimaan 1.3., mutta jo nyt verkkokaupasta löytyy lukuisia uutuuksia. Kaikkein nuorimmat eivät tosin ole vielä tuotannossa.

VikingHolstein

VH Crown (Charley x Silver), gNTM +39, loistaa kärkipäässä. Sen tuotos on komea ja kestävyyttä riittää. VH Crownin kasvattaja on I/S Hedelund Tanskasta. Samalla tasolla on meille tuttu VH Don Red (VH Dent RC x Fageno), gNTM +39. VH Don Red kunnostautuu VH Crownin tavoin tuotoksella ja kestävyydellä.
VH Crown
Todella kiinnostavia gNTM +37-pisteen sonneja ovat VH Alberta (Adorable x Delta), VH Ramsey (VH River x Penley) ja VH Hipsen (VH Highway x VH Booth). Nämä ovat myös jo meillä käytössä. VH Alberta tulee Kanadasta Stantonin tilalta.

Baliston pojanpoikia on lukuisa joukko. VH Bronski, gNTM +36, ja VH Benaro, gNTM +32, ovat molemmat VH Brook x VH Gant -yhdistelmästä. VH Brobackin pojat VH Beluga (ei. VH Clement), gNTM +31, ja Mika Tuiskusen kasvatti VH Barista (ei. VH Gizmo), gNTM +33, kertovat myös Baliston voimasta.
VH Gotcha
VH Gotcha (VH Grejs x Danno), gNTM +35, VH Ginger (VH Goleen x Vitesse), gNTM +34, VH Friday (Federal x VH Gant), gNTM +31, VH Oonsun (VH Optimal x Rodgers), gNTM +31, ja VH Ridley (VH Rakeem x VH Foster), gNTM +30, edustavat hieman erilaisia sukuja. Pasi Rinteen karjassa syntynyt VH Oonsun on hieno tuotos-, terveys- ja hedelmällisyyssonni. Tyttäristä kooltaan todella sopusuhtaisia ja kestäviä. Kestävyys on peräti 130!

VikingRed

VR Vilperi (ei. VR Hambo), gNTM +32, on todella hieno sonni, josta ei vikoja löydy. LUKElla syntynyt VR Vilperi on jo verkkokaupassa ja se on aloittanut myös X-Vik-tuotannon. VR Vimo (ei. Rockstar), gNTM +31, on kova pitoisuussonni. Tämän Tanskassa Stakkehavegårdissa syntyneen sonnin rakenne on myös huippuluokkaa.
VR Vilperi
VR Violin (ei. VR Faabeli), +29, tulee Ruotsista Anna-Karin Aabyn karjasta. VR Violin kunnostautuu pitoisuuksilla, hyvällä rakenteella ja terveydellä. Joukon nuorin on kymmenkuinen VR Venom (ei. VR Feton), gNTM +29. Se on syntynyt Päivi ja Jouni Lukkarisen karjassa. Pitoisuuksien, rakenteen ja terveyden lisäksi VR Venom menestyy hedelmällisyys- ja poikimaominaisuuksillaan.
VR Thiago kaksoset
Jälkeläisarvosteltu VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev), NTM +32, pomppasi puolestaan listan kärkeen. Tanskalaisen Lars Remmen kasvatti on hurja tuotossonni. Jalat ja sorkkaterveys ovat myös huippua. Kakkospaikalla on etenkin robottikarjoissa suosittu tuotossonni VR Wild (VR Wookie x VR Crone), gNTM +35. Se on syntynyt Tanskassa Nita ja Jakob Gaden karjassa.

VikingJersey

VJ Higher (VJ Hjorri x VJ Huzar), gNTM +30, pysyy VikingJerseyn korkeimmalla pallilla. Siitä pitävät huolen tuotos, rakenne ja loistava utareterveys. Etenkin jalat ovat hienot ja kokoa riittää. 
VJ Higher
Parhaimmistosta löytyy runsaasti uusia sukulinjoja. VJ Giant (VJ Gislev x VJ Lappe), gNTM +25, VJ Habbit (VJ Haare x VJ Hihl), gNTM +23, VJ Quit (VJ Quintana x VJ Hian), gNTM +23, ovat varmasti kovassa käytössä kevätkaudella.
Nämä, ja valtaosa kärkijoukosta, on jo nyt verkkokaupassa. 
VJ Giant

Viimeisimmät uutiset

Helmikuun arvostelut 
Read more
08.02.2019
Ayrshiret ja holsteinit kilpasilla
Read more
04.02.2019
Genomitesti paljastaa geenivirheet
Read more
21.01.2019
Eläintenhoitaja Hollolaan
Read more
09.01.2019
LD-projekti jatkaa GenVik-projektina
Read more
19.12.2018
Kotirinteen tilalla alkiot ovat jalostuksen kulmakivi
Read more
12.12.2018
Uudistunut NTM
Read more
08.11.2018
Marraskuun arvostelut
Read more
08.11.2018