Marraskuun arvostelut

Marraskuun NAV-arvosteluun tehtiin useita pieniä muutoksi. Niiden vaikutukset eivät ole suuria koko lehmäpopulaatiota ajatellen. Korrelaatio vanhaan kokonaisjalostusarvoon on korkea, mutta monet pienet muutokset saattavat aiheuttaa yksittäisten eläinten kohdalla suuriakin eroja aiempaan kokonaisjalostusarvoon. NTM muutoksesta lisää NTM-artikkelissa. 


Uusia tulokkaita ja asemansa pitäviä suosikkeja marraskuun arvosteluissa!

Esittelemme tässä artikkelissa kiinnostavia VikingRed ja VikingHolstein sonneja VikingGeneticsin valikoimasta uusien arvostelujen perusteella. 

VikingRed-kärkeä


VikingRed-kärjessä on jo verkkokaupasta tuttu VR Wild (VR Wookie x VR Crone), gNTM +35. Se kunnostautuu komealla tuotoksellaan ja robottiominaisuuksillaan. Sen kasvattajat ovat Nita ja Jakob Gade Tanskasta.

Viime arvostelussa hienosti menestyneet VR Flake P:n pojat VR Fanof P (ei. VR Ejstrup), gNTM +30, ja VR Fitbit P (ei VR Grimsby), gNTM 28, pitivät asemansa. VR Fanof P on todella nopealypsyinen robottisonni. Sen tuotos ja terveys ovat myös kovaa luokkaa. Sonnin kasvattaja on tanskalainen Torben Stolshöj-Pedersenmark. VR Fitbit P tulee Jukka ja Venla Hentilän karjasta. Sen vahvuuksia ovat robotille sopivuus, maitotuotos ja terveys.
VR Fanof P ja VR Fitbit P
VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev), NTM +31, piti jälkeläisarvosteltujen ykkössijan. Se periyttää huipputuotosta, helppoja poikimisia ja sorkkaterveyttä. VR Thiago tulee Lars Remme Larsenin tanskalaiskarjasta.
VR Thiagon kaksostyttäret Meirami ja Minttu. Omistajat Katri ja Jari Kantonen. Pälkäne

VikingHolstein-parhaimmistoa


VikingHolsteinien ykkönen on VH Alberta (Adorable x Mr Mogul Delta), gNTM +39, ja viidentenä on VH Raggat (AltaRobson x Supershot), gNTM +38. Nämä tuotoksellaan menestyvät sonnit on ostettu NOG yhteistyön kautta Pohjois-Amerikasta ja ovat ST:n sonniasemalla Yhdysvalloissa. Sonnit aloittelevat siementuotantoaan, joten käyttöön ne ovat tulossa hieman myöhemmin.

Punainen VH Don Red (Dent RC x Fageno), gNTM +38, on sen sijaan jo kovassa käytössä. Tämän tanskalaisen Kim Fagerlinin kasvatin valtteja ovat tuotos, utareterveys, hedelmällisyys, kestävyys ja luonne.
VH Sublime
VH Bronski (VH Brook x VH Gant), gNTM +36, on kooltaan pieni, mutta lyö eteen hurjan 129 pisteen tuotoksen. Kestävyys ja terveys ovat hienossa kunnossa tällä tanskalaisen Henrik Grönnen sonnilla. VH Highwayn poikia löytyy kärkisijoilta kolme. VH Hipsen (ei VH Booth), gNTM +37, tulee Hans Ingvar Ekbergin karjasta ja toinen ruotsalainen VH Hilding (ei Balisto), gNTM +33, puolestaan Nötcenter Viken AB:sta. Kolmas on VH Hotman (ei VH Boogie), gNTM +33, Tanskasta Martin Hansenin tilalta.

VH Cosmo (VH Clark x Router), NTM +28, jatkaa jälkeläisarvosteltujen kärjessä. VH Odense (VH Opell x D Banker), NTM +27, kipuaa ylöspäin ja VH Booth (Beacon x Planet) sekä VH Sparky (VH Suarez x VH Salomon) ovat 25 pisteen sonneja. Myös VH Bernell (Bube x VH Salomon), NTM +23, on saanut hyvän tytärarvostelun.  
VH Bronski 

Viimeisimmät uutiset

VikingGenetics hakee uutta toimitusjohtajaa
Read more
21.05.2019
Toukokuun arvostelut 
Read more
08.05.2019
Kestävää genetiikkaa Pohjolasta
Read more
22.03.2019
Nalle-tähtiä 
Read more
15.03.2019
Helmikuun arvostelut 
Read more
08.02.2019
Ayrshiret ja holsteinit kilpasilla
Read more
04.02.2019
Genomitesti paljastaa geenivirheet
Read more
21.01.2019
Eläintenhoitaja Hollolaan
Read more
09.01.2019